Tutorial Install BlueStacks:Cara mudah guna Android Apps di Laptop .

Assalamualaikum w.b.t

and hi :)

Okayy , straight to the point jela . Pernah tak dengar pasal BLUESTACKS ? Cuba tengok kiri kanan 
depan belakang korang , semua dok pakai smartphone kan ? Angguk cepat :p Lepas tu masing masing dok sebok layan twitter dengan fesbuk dengan twitter denganWeChat lagi macam macam dengan lah kan ?
Tapi korang just pakai handphone yg tak berapa nak smart mcm Shai jee kan ? Jadi ,
apakah kaitan situasi dekat ats dengan software BLUESTACKS ? Apa BLUESTACKS tu ? Boleh ke orang yg pakai phone tak berapa nak smart boleh ada dan guna semua apps android ? Betul ke boleh letak gambor kat instagram, Wechat bagai dengan me'member hanya menggunakan laptop yg sekarang orang hnya dibukak untuk berblogging atau buat encik eksaimen  ? Wondering kan ?





The answer issssssss *bunyik drum 10 minit*

Mesti lah boleh leh leh ! Dengan menggunakan natang BLUESTACKS ni je . Natang nie ekceli
SOFTWARE yang membolehkan kita dengan super duper cuper mudah menggunakan apps Android hanya dengan menggunakan laptop . Tak kesah lah social networking ker game ke semua jenis app android semua pun boleh saja maja taja :p paling penting ianya

PERCUMA 

Wuhuuu , takpayah beli smartphone awak , pakai laptop je je . Eksaited dok ? tekezut dok ? Haha , sebenarnya aku pun tahu dari blogger INI. Terima kasih bebanyak ye ye :)



TUTORIAL NAK DOWNLOAD , INSTALL DAN GUNAKAN BLUE STACKS DALAM LAPTOP.


  1. Mari kita download dulu software BlueStacks. Klik dekat sini .
  2. Pilihlah engkorang nak download dekat lappy yang mana satu ; window ke, window 8 ke, mac ke.
  3. Tekanlah download dan install macam biasa. Ikut arahan dia mudah je. Jangan risau.
  4. Selesai install, nanti akan terpampanglah gadget Android dekat screen. Yeay, dah berjaya!
  5. Pastikan lepas install, akan ada 2 folder Bluestacks yakni Start Bluestacks & Apps.
  6. Tutorial mudah install dan guna Instagram di laptop . Klik dekat sini .
  7. Tutorial mudah install dan guna Wechat di laptop. Klik dekat sini .






5 comments:

  1. Really? excited nak install. thanks :)

    ReplyDelete
  2. Singgah sini...Jemput join..http://hafiznur.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html

    ReplyDelete
  3. yaaa , tapi lama sikit proses dia :)

    ReplyDelete
  4. Salam. Saya blogwalking sini dan follow awak :)
    Btw nak mintak tolong like link di bawah ni ^^

    https://www.facebook.com/aishah.fafa/posts/550188008409273
    Terima kasih sudi tolong :)

    Awak suka join contest / giveaway / segmen di blog atau facebook tak ? Kalau ya, jom singgah blog saya sambil usha banyak giveaway menarik dengan tawaran hadiah yang sangat awesome !

    Selalu-selalulah jenguk blog saya dan follow / bloglist untuk tengok update giveaway yang terbaru. Tiada paksaan hihi :)

    King Of Contest - http://twinkleeestar.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. Salam. Saya blogwalking sini dan follow awak :)
    Btw nak mintak tolong like link di bawah ni ^^

    https://www.facebook.com/aishah.fafa/posts/550188008409273
    Terima kasih sudi tolong :)

    Awak suka join contest / giveaway / segmen di blog atau facebook tak ? Kalau ya, jom singgah blog saya sambil usha banyak giveaway menarik dengan tawaran hadiah yang sangat awesome !

    Selalu-selalulah jenguk blog saya dan follow / bloglist untuk tengok update giveaway yang terbaru. Tiada paksaan hihi :)

    King Of Contest - http://twinkleeestar.blogspot.com/

    ReplyDelete